Navigaatio

Etusivulle

 

YHTEYDET:

Sähköposti:
operettijukola@operettijukola.com

Ryhmävaraukset esityksiin, pukuvuokraukset:
Hanna Virtanen
gsm 040 519 5807

Ohjaaja:
Tuire Grönthal
gsm 050 557 4281

Operetti Jukola

Operetti Jukola toimii Kansalaisopisto Jukolassa Nurmijärvellä. Harjoittelemme laulunäytelmiä, pääasiassa operetteja, jotka esitetään yhdessä Kansalaisopisto Jukolan Musicista-orkesterin kanssa. Uusi teos valmistuu 1-2 vuoden välein, jolloin sitä esitetään vähintään 6-12 kertaa projektin laajuuden mukaan. Ryhmä koostuu harrastajista, joita ohjaa ammattilainen. Olemme saaneet runsaasti kehuvaa palautetta hauskoista ja taidokkaista esityksistämme.

Harjoittelemme maanantaisin klo 18-21 Nurmijärven Yhteiskoululla. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, katso lisätietoja kohdasta OPERETTI HARRASTUKSENA.

Historiaa

Toiminnalla on pitkät perinteet, ryhmä on harjoitellut ja esittänyt vuoteen 2006 mennessä jo 21 näytelmää. Operetti toimi aluksi nimellä Operettipiiri. Nimi muutettiin Operetti Jukolaksi syksyllä 2006.

Aloitteentekijät operettipiirin perustamiseksi olivat kansalaisopisto Jukolan rehtori Yrjö Lehtimäki ja Nurmijärven kunnan nuoriso-ohjaaja Eino Aaltonen vuonna 1970. Ensimmäinen näytelmä oli laulunäytelmä Laulava Hotelli (Hotelli Humina) vuonna 1970. Ensimmäinen operetti oli Valkoinen Hevonen vuonna 1972. Opisto hyväksyi ryhmän nimeksi Operettipiiri 11.9.1972. Ensimmäinen ohjaaja oli Ari Laine ja ensimmäinen kapellimestari Harri Nemlander (myöhemmin Harry Bergström). Ensimmäinen tanssin harjoittaja oli tanssitaiteilija Oiva Ollikkala ja maskeeraaja Erkki Hakkarainen.

Operettipiiri on historiansa aikana tehnyt esiintymiskiertueita aina Amerikkaa myöten. New Yorkissa ja Floridassa käytiin esittämässä vuonna 1971 laulunäytelmä Laulava Hotelli (Hotelli Humina), vuonna 1973 näytelmä Miespalvelija ja operetti Valkoinen Hevonen ja vuonna 1976 operetti Viktoria ja hänen husaarinsa. Esiintymisiä on ollut myös Helsingissä, Järvenpäässä, Kellokoskella, Keuruulla, Eskilstunassa ja Vesteråsissa.

Etusivulle